Onze VERON afdeling doet ieder jaar mee aan een aantal contesten.

Dit zijn radiowedstrijden waarbij afhankelijk van het soort bijvoorbeeld, zoveel mogelijk verbindingen moeten worden gemaakt met zo veel mogelijk landen. De combinatie van deze twee levert een aantal punten op. Veel amateurs doen hiermee vanaf thuis, maar voor een aantal speciale contesten komen de leden van de afdeling bij een om gezamenlijk een station in de lucht te brengen.

PACC contest

Tijdens de Nederlandse PACC contest is het de bedoeling zoveel mogelijk stations te werken in zo veel mogelijk Nederlandse provincies. Maar ook buitenlandse stations leveren ons punten op. Onze afdeling doet al weer de nodige jaren mee met deze contest. We eindigen nooit echt hoog, maar de gezelligheid en het samen een activiteit doen is veel belangrijker dan het winnen.

Friese elfstedencontest

De Friese elfstedencontest is een contest waarbij men zo veel mogelijk verbindingen met stations in Friesland moet maken en waarbij de plaatsen rond de bekende schaatstocht ook nog eens extra punten opleveren.Een aantal leden van onze afdeling verlaat de regio Rotterdam om zo dichterbij de provincie Friesland mee doen. Niet zonder succes al een aantal malen hebben zij goede resultaten laten zien op 2 meter en 80 meter.

De call PA6R

Wij maken tijdens meerdere contesten gebruik van de speciale call PA6R.