De dagelijkse Rotterdamse Ronde (aka Corona ronde)

Al sinds we niet meer in de Alexandrijn mogen komen leidt Okko, PH2CV dagelijks een ronde op de Rotterdamse 2m Repeater PI3RTD.

Nu de Alexandrijn vanaf 8 juli weer open mag, en we elkaar dus weer in levende lijve mogen ontmoeten, is het logisch dat hier een eind aan komt.

De laatste ronde zal gehouden worden op woensdag 30 juni a.s.

Zoals altijd: vanaf 20:30 op PI3RTD (145.075/675, 88,5Hz subtoon)

Voor de goede orde: de WEKELIJKSE ronde op zondagavond blijft natuurlijk wel doorgaan.

Afdelingsbijeenkomsten

Beste mede-amateurs,
Nog niet iedereen in onze afdeling is volledig gevaccineerd of is onlangs genezen van corona; verwacht wordt dat pas begin september iedereen zijn of haar tweede ( of enige) vaccinatie gehad zal hebben inclusief de twee weken tot men maximaal beschermd is.
Om toch clubavonden te kunnen organiseren, is daarom het volgende besloten:

Van 8 juli t/m 1 september 2021 mag er binnen niet rondgelopen worden, maar blijft iedereen aan tafel zitten en als je koffie o.i.d. wil hebben, dan wordt je bediend; de 1,5m- maatregel blijft te allen tijde gehandhaafd.
Het mondkapje echter is niet meer verplicht. Wel blijft de registratie en een checkgesprek verplicht en dit houdt in dat iedereen vóór donderdagmiddag voorafgaand aan de desbtreffende clubavond aan de secretaris van A37 een mailtje of SMS-je stuurt met naam / call plus de zin “Ik heb geen corona-verschijnselen”, waarna u een qsl krijgt waarmee u de clubavond kan bezoeken.

Na 1 september, dus als iedereen volledig is gevaccineerd, is er onder voorwaarden veel meer mogelijk:
we kunnen dan gewoon weer door elkaar lopen, zelf koffie halen en ook het mondkapje mag afblijven.
Zelfs de 1,5m-maatregel vervalt dan.

De voorwaarden voor deze vrijheid staan in stap 4 van het openingsplan onder het kopje: “Locaties en evenementen met coronatoegangsbewijs zonder anderhalve meter”.
Vanaf deze 1 september geldt dan dat, naast testen voor toegang, ook een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs gebruikt kan worden als coronatoegangsbewijs. Deze drie mogelijkheden kunnen getoond worden in de (update van de) CoronaCheck app.
Voor ons betekent het dat iedereen zich weer tijdig bij de secretaris aanmeldt en in het mailtje verklaart in het bezit te zijn het bovengenoemde coronatoegangsbewijs.

Mocht het niet helemaal duidelijk zijn , dan graag een mailtje met uw vraag en anders ( na het beruchte mailtje) tot ziens op donderdag 8 juli a.s.

Namens het bestuur,
Frans PA0FMC, secr. A37
pa0fmc@veron.nl
tel: 0620384196

Virtuele zelfbouw tentoonstelling

Zoals jullie weten is het door Corona niet mogelijk is om fysiek bij elkaar te komen in de Alexandrijn. Tegelijkertijd blijkt dat er door een hoop amateurs stevig door wordt gebouwd en geknutseld.

Normaal gesproken houden we één keer per jaar een zelfbouwtentoonstelling, maar dat is natuurlijk nu ook niet mogelijk.

Daarom is er besloten om een virtuele tentoonstelling te houden op de website.

De link vind je hier: https://a37.veron.nl/zelfbouw/3404-2/

Wil je je creaties aan de wereld tonen, stuur dan minstens één, maar het liefst meerdere foto’s van je project naar de webmaster (zie contact formulier op de website).

 

CTCSS printje nieuwe versie.

Bas, PH0BAS, heeft een nieuwe versie van zijn bekende CTCSS printje gemaakt. Deze versie is nog kleiner dan de vorige versie, en is vanaf nu volop beschikbaar.

Het vernieuwde ontwerp is nog wat stabieler dan het oude. Dit heeft te maken met de plaatsing van het kristal en de bijbehorende condensatoren. Het printje meet 15x22mm, dus toe te passen in vrijwel elke set.

 

Standaard staat hij ingesteld op de vier in NL gebruikelijke tonen, zie onderstaand kaartje.

Ook andere tonen kunnen op aanvraag worden geprogrammeerd tegen een kleine extra vergoeding. Bijvoorbeeld voor PI2ASD 110.9 Hz. Het printje wordt voor verzending altijd geheel getest met de geprogrammeerde tonen op werking en uitgangsniveau.

De print is te bestellen door een bericht te sturen naar PH0BAS(at)yahoo(dot)com. De kosten zijn 18 euro voor het printje met bijbehorende beschrijving en 3 euro voor een luchtkussenenveloppe en een postzegeltje.

Gezocht: Monacor AGD-2000 toongenerator

Arjan, PA0AO, is op zoek naar het volgende:

Een Monacor toongenerator van 1kHz tot 2MHz, type AGD-2000.

Mocht iemand zo’n apparaat overcompleet hebben staan, neem dan even contact op met Arjan via arjanoste (at) gmail (dot) com