Cursus Zendamateur

De afdeling a37 organiseert jaarlijks een cursus zendamateur. Het ene jaar wordt er een opleiding voor de N vergunning gegeven, het jaar daarop voor de F, zodat geslaagde cursisten direct kunnen doorstromen. Actuele informatie over de cursussen vindt u hieronder.

 

Inschrijven cursus voor N en F *Update*

UPDATE:

De meeste inschrijvers zijn voor de F-Cursus, dus dit type gaat het worden.

In verband met de korte termijn verzoek ik aanstaande cursisten om zich zo spoedig mogelijk in te schrijven via mijn email-adres pa0fmc(at)veron.nl
In de eerste week van september zal ik dan iedereen de zich heeft ingeschreven berichten.
De info over beide cursussen is te vinden op onze website bij de bladwijzer “cursus”.
Alleen de aanvangsdatum van de cursus is nu nog even onzeker in verband met een korte zieken-huis opname ergens in september van mijn persoon, maar dat is niet heel ernstig.
Nog één opmerking: voor de F-cursus is een degelijke kennis van de leerstof van de N-cursus nnodzakelijk om het examen van mei 2022 te kunnen halen.

Nieuwe cursus voor de N-Licentie 2020 – 2021

Op dinsdag 15 september 2020 zal de nieuwe N-cursus starten, bij minimale deelname van 8 cursisten.

Deze cursus leidt in principe op voor het N-examen van mei 2021, hetgeen betekent dat sommige cursisten reeds in maart op examen gaan en anderen misschien pas in september.

De cursustijden zijn van 19.30 tot 21.30 uur op de dinsdagavond in De Alexandrijn. Voor deze cursus zijn noodzakelijk enthousiasme, de wil om zendamateur te worden en enige rekenvaardigheid benodigd. Het wekelijks maken van het opgegeven huiswerk spreekt voor zich.

Verder maken we gebruik van de VERON-lesmaterialen, te weten het cursusboek en de oefenexamens Beiden zijn te bestellen bij Erik PE1NOJ. De kosten voor deze boeken zijn € 20,- voor het cursusboek en €13,50 voor de Examenopgaven van N-examens; daarnaast wordt er €75,- gevraagd voor de cursus zelf.

Dit alles te voldoen op rekening NL50INGB000.34.35.442 tnv VERON afd. A37 te Zevenhuizen onder vermelding van je naam en N-cursus 2020-21.
Zelf moet de deelnemer een Casio fx-82 rekenmachine (zonder programmeer – en geheugen mogelijkheid) meenemen naar de cursus.

Ik raad aan de nieuwste uitgave van de Examenopgavens aan te (laten) schaffen omdat dit boek gebruikt wordt voor huiswerk.

Een schrift ( 23 gaatsringband) op A4-formaat wordt aanbevolen omdat je niet alles kan onthouden wat er verteld wordt: “Het slechtste papier onthoudt beter dan het beste geheugen!”

De leerstof wordt aangeboden door Erik PE1NOJ met “Voorschriften en Veiligheid”, Okko PH2CV met “Antennes en Propagatie”, en Frans PA0FMC met de overige onderwerpen.

Tijdens de lessen wordt veel gebruik gemaakt van praktische voorbeelden waarmee de desbetreffende les verduidelijkt wordt. Bij een les over bijvoorbeeld EZB (Enkelzijband, ook wel SSB) wordt een zelfbouw EZB-generator meegenomen zodat je kan zien en meten met een oscilloscoop en een frequentie-teller wat er allemaal gebeurt.

Meer informatie over deze cursus kunt u krijgen bij de afdelingssecretaris Frans PA0FMC via de website van A37 of via pa0fmc(at)veron.nl.

F Cursus 2019-2020 Afdeling A37

Op dinsdag 10 september 2019 zal de nieuwe F-cursus starten bij minimale deelname van 8 cursisten.
Deze cursus leidt op voor het F-examen van mei 2020.

De cursustijden zijn van 19.30 tot 21.30 uur op de dinsdagavond in De Alexandrijn. Voor deze cursus zijn noodzakelijk enthousiasme, de wil om F-zendamateur te worden en enige rekenvaardigheid.
Een groot voordeel is de status van N-amateur met een goede kennis van de leerstof voor het N-examen; een technische MBO-opleiding of hoger is een pré.
Tevens is deze cursus te gebruiken om oude kennis weer op te frissen.

Verder maken we gebruik van de VERON-lesmaterialen te weten het cursusboek en de oefenexamens, beide te bestellen bij Erik PE1NOJ. De kosten voor deze boeken zijn € 25 voor het cursusboek en €12,50 voor de oefenexamens, daarnaast wordt er €75 gevraagd voor de cursus zelf.
Dit alles te voldoen op rekening NL50INGB000.34.35.442 t.n.v. VERON afd. A37 te Zevenhuizen onder vermelding van je naam en F-cursus.
Zelf moet de deelnemer een Casio FX-82 rekenmachine (zonder programmeer- en geheugenmogelijkheid) meenemen naar de cursus.
Een schrift of ringband op A4-formaat wordt aanbevolen omdat je niet alles kan onthouden wat er verteld wordt: “Het slechtste papier onthoudt beter dan het beste geheugen!”

De leerstof wordt aangeboden door Erik PE1NOJ met “Voorschriften en Veiligheid”, Okko PH2CV met “Antennes en Propagatie”, Piet PE1PKR voor de digitale technieken en Frans PA0FMC met de overige onderwerpen.
Tijdens de lessen wordt veel gebruik gemaakt van praktische voorbeelden waarmee de desbetreffende les verduidelijkt wordt; tijdens een les over bijvoorbeeld EZB wordt een zelfbouw EZB-generator meegenomen zodat je kan zien en meten met een scoop wat er allemaal gebeurt.

Meer informatie over deze cursus kunt u krijgen via onze secretaris Frans PA0FMC via het contactformulier op de website van A37 of via pa0fmc(at)veron.nl.
Indien de kosten voor de cursus een probleem vormen, neem dan contact met alweer PA0FMC.