De VERON afdeling Rotterdam is één van de 64 afdelingen van de landelijke Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek Nederland. De VERON is na de tweede wereldoorlog opgericht uit een aantal bestaande zendamateur-verenigingen. Waarbij de afdeling Rotterdam genoemd staat in de oprichting notulen. Onze afdeling staat bekend als afdeling A37.

Landelijk

De landelijke VERON telt op het ogenblik zo’n 8.000 leden en bij de VERON afdeling Rotterdam zijn ongeveer 250 zend- en luisteramateurs lid. Onze afdeling behoord hiermee tot één van de vijf grotere afdelingen in Nederland. Veel van onze leden zijn actief binnen landelijke amateur activiteiten zoals: De stichting Radioexamens, medewerker tijdens de dag voor de RadioAmateur, het VERON pinksterkamp, de Jamboree on the Air en Internet van Scouting Nederland, verenigingsblad Elektron en binnen diverse andere commissies.

Verenigingsavonden

De VERON afdeling Rotterdam heeft elke 14 dagen een bijeenkomst in het scouting gebouw “de Alexandrijn” net ten oosten van het Kralingsebos. Tijdens deze avonden kunnen de amateurs elkaar ontmoeten en technische gegevens uitwisselen, maar ook deelnemen aan diverse lezingen en activiteiten die worden georganiseerd. Daarnaast is onze QSL-manager aanwezig zodat alle amateurs tegen zeer lage kosten hun verbindingen kunnen bevestigen met andere amateurs. Ons gebouw is rolstoel vriendelijk en dus zonder drempels.

Activiteiten

Binnen de afdeling zijn vele enthousiaste leden die zich bezig houden met techniek en het zelf bouwen van zend- en ontvangst apparatuur. Een van deze groepen beheerd een 3-tal amateurradio steunzenders en 3 bakenzenders op het Erasmus Medisch Centrum (voormalige Dijkzigt ziekenhuis) in het centrum van de stad.

Warme contacten

Tevens heeft de afdeling Rotterdam warme contacten met andere verenigingen en stichtingen in het Rotterdamse met amateurs. Denkt u hierbij aan de VRR (Vereniging Repeaters Rotterdam), RAL (Rotterdamse Amateur Legaten) en de vereniging PI4HAL (het amateurstation aan boord van de SS Rotterdam).

Daarnaast bezoekt heb bestuur regelmatig regionale en nationale activiteiten om zich op de hoogte te stellen van de ontwikkelingen binnen onze landelijke vereniging.

Kom een keer langs

Als u nieuw bent op onze afdelingsavonden, meldt u zich dan even bij onze barmannen, zij zullen u dan graag wegwijs maken binnen onze afdeling!

Heeft u interesse om lid te worden of ons een keer te bezoeken? Neem contact op met onze secretaris Frans Meyer PA0FMC via het contact menu!

Graag tot ziens in de Alexandrijn!