Gezocht: Monacor AGD-2000 toongenerator

Arjan, PA0AO, is op zoek naar het volgende:

Een Monacor toongenerator van 1kHz tot 2MHz, type AGD-2000.

Mocht iemand zo’n apparaat overcompleet hebben staan, neem dan even contact op met Arjan via arjanoste (at) gmail (dot) com

Ronde in tijden van Corona

Allen,

Net zoals tijdens de eerdere lockdown – waarin de afdelingsavonden niet mogelijk waren – zal er weer een dagelijkse PI4RTD ronde worden gehouden, door Okko – PH2CV.

Deze ronde wordt net als de wekelijkse zondagavondronde gehouden via de PI3RTD repeater op 145.675 MHz (met 88,5 Hz subtoon).

De ronde begint om 20:30, en vijf minuten voor de ronde zal PA1RJR in de meeste gevallen in de lucht komen met een telefoonnr. en e-mail adres waar luisteramateurs zich in kunnen melden.

Dit telefoonnr. is 010-2239321, e-mail PA1RJR@veron.nl

Covid-19 update 14 December 2020

Beste mede-amateurs,

Naar aanleiding van de persconferentie van dhr Rutte  over de nieuwe maatregelen met betrekking tot het COVID19-virus zullen wij onze clubavonden in De Alexandrijn moeten opschorten tot na 18 januari 2021. Daardoor zal de Nieuwjaarsreceptie gehouden worden op donderdag 21 januari a.s.

De daaropvolgende clubavonden zijn dan op 4 en 18 februari 2021. Hopelijk gaat de coronaronde van Okko PH2CV in de tussentijd wel door.

Hou vol, wees gegroet en stay safe.

Namens het bestuur,

Frans PA0FMC

 

 

Belangrijk bericht: Nieuwe maatregelen n.a.v. aanpassing corona-beleid

Beste allemaal,
Naar aanleiding van bovenstaande maatregelen zullen de verenigingsavonden nog wel doorgaan, maar wel met een maximaal aantal personen van 30.
Dit maximum kan worden gehandhaafd door alleen mensen met een uitnodiging toe te laten, dus zonder uitnodiging kunt u niet naar binnen.
Deze uitnodiging ontvangt u nadat u zich aangemeld hebt via email pa0fmc@veron.nl of per sms op mjn telefoonnummer 06 20 38 41 96 uiterlijk vóór 12.00u van de clubavond-donderdag. Ik hou een lijst bij met de genummerde uitnodigingen en van u verwacht ik dat u zich bij binnenkomst even meldt zodat de lijst afgevinkt kan worden.
Heel vervelend, maar zo beperken we hopelijk alle risico’s. Ook het bij de bar gratis verkrijgbare mondkapje blijft binnen verplicht; buiten kan het zonder.
Houd a.u.b. ook berichten in de Rotterdamse ronde in de gaten voor eventuele updates.
73 en stay safe,
Namens het bestuur,
Frans PA0FMC

Magda NL13543 afdelingsamateur van het Jaar

Enige tijd geleden kregen wij een mailtje van Heather, PD3GVQ waarin zij ons voorstelde om voor de komende Huishoudelijke Vergadering als Afdelingsamateur van het Jaar iemand te kiezen, die zich de afgelopen 10 jaar op een heel fijne, goede en vooral gastvrije manier in onze afdeling had onderscheiden en daarbij doelde Heather natuurlijk op Magda NL13543, de XYL van Cees PA0CRB, die ons alweer een decennium lang jaarlijks als gastvrouw verwelkomde op hun QTH aan de Bermweg te Capelle bij de A37-BBQ.

Natuurlijk viel dit voorstel bij ons als bestuur in zeer goede aarde en daarom kon Erik PE1NOJ tijdens de Huishoudelijke Vergadering op 12 maart ’20 onder luid applaus aan een verraste Magda een bos bloemen en een trofee overhandigen en haar danken voor haar inzet voor onze afdeling.

Magda NL13543 afdelings amateur van het jaar

“Magda, nogmaals dank en hartelijk gefeliciteerd!”

Verkoopavond 9 april

Op donderdag 9 april 2020 houden we onze eerste halfjaarlijkse verkoopavond. U kunt er uw overbodige spullen, afkomstig van eerdere verkoopavonden / beurzen / uitpuilende shack, te koop aanbieden.

Het verzoek onzerzijds is om op de door u aangeboden spullen een briefje te bevestigen met daarop uw call en voor wie de opbrengst van het aangebodene is. Indien van toepassing kan er ook een minimumprijs op.

10% van de opbrengst is traditiegetrouw voor de repeaterpot.

Tip: als we Pleun PA0CYS lief aankijken, bestaat de kans dat er broodjes worst te vinden zijn 😉