In het weekend van 19 en 20 augustus zijn een aantal amateurs van de afdeling Rotterdam A37 naar Denemarken afgereisd om daar de vuurtoren van Nordborg in de lucht te brengen tijdens het jaarlijkse vuurtoren weekend (ILLW – International Lighthouse and Lightship Weekend).

De crew. Van links naar rechts: Ernst PA1EJO, Okko PH2CV, Peter PA3FQH, Erik PE1NOJ, Anne-Monique (XYL van Okko), Jasper PA2JFX, Kees PA3KL en Hans (met vlag) PA3GHI.

Okko was al op vakantie in Denemarken, en was donderdagmorgen al op de camping aangekomen. De rest van de crew druppelde de donderdag (PA3KL, PE1NOJ, PA2JFX en PA3FQH) en vrijdag (PA3GHI, PA1EJO) één voor één binnen.

Vrijdag en ook nog zaterdag werd er flink gewerkt aan het opbouwen van de antennes. Zaterdag werd ook het QO100 station geinstalleerd. Daarna kon het feest beginnen.

Er werd op verschillende banden en modes gewerkt, o.a. SSB, CW en FT8, en SSB en CW over de satelliet. Het ILLW is geen contest, dus tussen de QSO’s door was er genoeg tijd om ook het sociale aspect tijd te geven. Maar eigenlijk waren er altijd wel een of meerdere signalen in de lucht.

We hadden een aantal buren uit DL op de camping. Dat gaf natuurlijk wel eens wat storing, maar eigenlijk lang niet zo veel als we hadden verwacht. We hebben in iedergeval ook een paar uiterst vriendelijke ‘eyeball’ QSO’s met ze gemaakt.

Aan het einde van de zondag barste het na een CQ ineens los, zowaar iets wat op een pile-up leek! Terwijl de antenne’s al werden afgebroken werd er met tuitende oren en diverse zweetdruppels het ene na het andere station gewerkt. Tot ook dit station QRT moest.

Hieronder een aantal foto’s van het weekend.

ILLW 2023 - OZ1NBG