Introductiedag Morse Academy a/b SS ROTTERDAM 3 februari

Verleden jaar is de Morse Academy van start gegaan. Door Corona was destijds de starttijd een aantal keren uitgesteld maar inmiddels heeft met veel succes de eerste groep cursisten de eerste leergang van de Morse Academy afgerond.

Het enthousiasme onder de cursisten is heel groot en ook ons docententeam heeft met ongelofelijk veel plezier de vaardigheid in morsetelegrafie en alle mooie modules uit de cursusmap kunnen presenteren.

Op zaterdag 3 februari a.s. organiseren wij een openingsdag voor de tweede leergang aan boord van het ss Rotterdam. Graag nodigen wij u uit voor een vrijblijvende kennismaking met de Morse Academy, het lesprogramma, de docenten en ook oud-cursisten die u alles kunnen vertellen over wat zij geleerd hebben. Ook u kunt leren seinen en opnemen en meer te weten komen over alles met betrekking tot de morse telegrafie!

De Morse Academy is een stichting en kent geen winstoogmerk. Doel is om de cursisten opnemen en seinen in Morse te leren maar ook alles rond het immateriële culturele erfgoed dat Morse is in Nederland. Wij bieden daarvoor een breed lespakket.

Nieuwsgierig? Meld u vrijblijvend aan voor de openingsdag op zaterdag 3 februari om 10:00 uur via info@morseacademy.org. Wij weten zeker dat u een leuke dag zult hebben en hopen dat u instapt als cursist! Het doorsturen van deze uitnodiging mag en het aanmelden van geïnteresseerden is natuurlijk mogelijk.

Namens het bestuur en docenten,

Edward Neef / PE1EEF

Voorzitter Stichting Morse Academy a/b SS Rotterdam

 

 

 

Lighthouse activiteit OZ1NBG/LH

In het weekend van 19 en 20 augustus, tijdens het International Lighthouse en Lightship Weekend zullen enkele leden van onze afdeling afreizen naar de plaats Nordborg in zuid jutland (Denemarken).

De vuurtoren van Nordborg DKØØØ6 is gebouwd in 1904 en staat op de noordkant van het eiland Als en is nog in gebruik.

We zullen actief zijn met twee HF stations, 1 in SSB en 1 in CW. Daarnaast ook via de QO100 satelliet.

Zie ook: https://www.qrz.com/db/OZ1NBG

De crew bestaat uit:

  • Okko, PH2CV
  • Kees, PA3KL
  • Jasper, PA2JFX
  • Erik, PE1NOJ
  • Peter, PA3FQH
  • Hans, PA3GHI
  • Erns, PA1EJO

 

Migratie VERON websites

PA6KWZ aktief vanaf Kornwerderzand

Op zaterdag 1 en zondag 2 april zal er een crew van VERON A37 QRV zijn vanuit het kazematten museum te Kornwerderzand. Het team bestaat uit Henk, PA0HPV, Jasper, PA2JFX, Erik PE1NOJ, Peter PA3FQH en Okko PH2CV. We zullen op deze historische locatie demonstraties geven in het maken van verbindingen in SSB en CW. We zijn regelmatig in de lucht. Kijk even op het cluster  en reversed beacon waar we uit hangen.

We zijn actief met moderne radio’s. Jasper neemt ook zijn GRC-9 mee. Daar gaan we ook kijken of we wat verbindingen mee kunnen maken.  Voor de bezoekers die dat leuk vinden kan er een seinproef afgelegd worden. Dat wordt natuurlijk beloond met een certificaat.

Bezoek wordt zeer gewaardeerd. Parkeren op de daarvoor aangegeven parkeer plaatsen waarna je na ongeveer 10 minuten lopen het museum bereikt. Wij zijn ondergebracht in de zogenaamde Zoeklichtkazemat VII. Dat is helemaal aan het einde. Bij helder zicht zijn onze masten prima zichtbaar. HI

De QSL kaart is ook al gereed  zie onderstaande exemplaar

Morse Academy groot succes!