Deze 3 seinsleutels zijn het afgelopen half jaar gerestaureerd, wat een flinke klus was. De bovenste is een Admiralty key, 28 jaar oud. Deze is niet door Gert gebouwd maar via een nalatenschap in zijn bezit gekomen. Gert heeft diverse onderdelen vernieuwd en alle onderdelen weer oxide vrij gemaakt  en gepolijst en opnieuw in de was gezet.

De middelste sleutel is wel door Gert zelf gebouwd. Hij stond op een marmeren plaat die hij heeft vervangen voor een houten plaat. Er zijn nog een paar onderdelen veranderd waarna alle onderdelen zijn gepolijst.

De onderste is de z.g. “Patterson key”. Deze was 20 jaar geleden gebouwd maar niet afgewerkt. Deze is dus ook onderhanden genomen. De onderplaat is in de lak gezet. Het kersenhout heeft hierdoor een mooie rode kleur gekregen. Verder is de sleutel gepolijst.

De middelste sleutel is later nog iets veranderd. De brede strip onder de contacthouderpilaren en de strip onder de twee veerplaatsteunpilaren zijn vervangen door ronde ringen, dat maakt het een beter geheel. Let ook op die rode strepen op de sleutelarm op de onderste foto, dat is roodkoper, die arm is opgebouwd uit drie lagen messing en twee lagen roodkoper dat aan elkaar is gesoldeerd.