Afdelingsbijeenkomsten

Beste mede-amateurs,
Nog niet iedereen in onze afdeling is volledig gevaccineerd of is onlangs genezen van corona; verwacht wordt dat pas begin september iedereen zijn of haar tweede ( of enige) vaccinatie gehad zal hebben inclusief de twee weken tot men maximaal beschermd is.
Om toch clubavonden te kunnen organiseren, is daarom het volgende besloten:

Van 8 juli t/m 1 september 2021 mag er binnen niet rondgelopen worden, maar blijft iedereen aan tafel zitten en als je koffie o.i.d. wil hebben, dan wordt je bediend; de 1,5m- maatregel blijft te allen tijde gehandhaafd.
Het mondkapje echter is niet meer verplicht. Wel blijft de registratie en een checkgesprek verplicht en dit houdt in dat iedereen vóór donderdagmiddag voorafgaand aan de desbtreffende clubavond aan de secretaris van A37 een mailtje of SMS-je stuurt met naam / call plus de zin “Ik heb geen corona-verschijnselen”, waarna u een qsl krijgt waarmee u de clubavond kan bezoeken.

Na 1 september, dus als iedereen volledig is gevaccineerd, is er onder voorwaarden veel meer mogelijk:
we kunnen dan gewoon weer door elkaar lopen, zelf koffie halen en ook het mondkapje mag afblijven.
Zelfs de 1,5m-maatregel vervalt dan.

De voorwaarden voor deze vrijheid staan in stap 4 van het openingsplan onder het kopje: “Locaties en evenementen met coronatoegangsbewijs zonder anderhalve meter”.
Vanaf deze 1 september geldt dan dat, naast testen voor toegang, ook een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs gebruikt kan worden als coronatoegangsbewijs. Deze drie mogelijkheden kunnen getoond worden in de (update van de) CoronaCheck app.
Voor ons betekent het dat iedereen zich weer tijdig bij de secretaris aanmeldt en in het mailtje verklaart in het bezit te zijn het bovengenoemde coronatoegangsbewijs.

Mocht het niet helemaal duidelijk zijn , dan graag een mailtje met uw vraag en anders ( na het beruchte mailtje) tot ziens op donderdag 8 juli a.s.

Namens het bestuur,
Frans PA0FMC, secr. A37
pa0fmc@veron.nl
tel: 0620384196