International Lighthouse – Lightship Weekend 2019

Tijdens het International Lighthouse en Lightship weekend (ILLW), 17 en 18 augustus 2019 zullen leden van de VERON A37 vanuit de vuurtoren, Southsea Castle in Portsmouth, Engeland actief zijn. Ze zullen op alle HF banden met twee stations QRV zijn. De vuurtoren is gebouwd in 1828 op de fundatie van een kasteel. De vuurtoren is niet meer in gebruik en is – helaas – ook niet toegankelijk. Het kasteel waarop de vuurtoren is gebouwd is wel toegankelijk maar helaas niet voor ons. Dit is een favoriete trouwlocatie!
Portsmouth Lighthouse
Het radiostation met antennepark zal in de buurt van de vuurtoren worden opgebouwd. We hebben dit jaar een extra uitdaging omdat we in onze eigen energievoorziening moeten voorzien. Dit gaat we realiseren met accu’s en een generator. De crew van M/PH2CV/LH bestaat uit Kees, PA1KL, Erik, PE1NOJ, Henk PAØHPV, Jasper, PA2JFX, Peter PA3FQH en Okko, PH2CV.

Het station zal zo veel mogelijk QRV zijn om iedereen de gelegenheid te geven deze vuurtoren te werken. Het ILLW nummer is UK0223. Het ARLS nummer is ENG-134. Er zal gewerkt worden in SSB, CW en digimodes.

Omdat het station op openbaar terrein is opgebouwd zal het wel niet zonder meer mogelijk zijn ’s avonds en ’s nachts operationeel te zijn. Hou het DX cluster in de gaten. Voor informatie en vragen e-mail PH2CV(at)veron.nl