Nieuwe zelfbouwprojecten

Voor de komende periode staan er twee potentiële zelfbouwprojecten op de rol te weten:

Actieve Loopantenne, ontwerp LZ1AQ, herontwerp en printen Nico PA0NHC.
Antenne Analyzer volgens EU1KY m.b.v. een besturingsprint van ST touchscreen en een RF print van PE1PWF

De loopantenne is een ideaal ding voor mensen die klein behuisd zijn en in de stad wonen bijvoorbeeld in een flat. De eerste resultaten zijn veelbelovend met name het signaal/ruis gedrag. Nico zoekt testers alvorens hij zijn herontwerp verder wil publiceren. Daarvoor stelt hij printjes ter beschikking die we dan op een zelfbouwavond van componenten zullen voorzien. Let op, dit is wel in smd techniek!

De loop zelf is een eenvoudig ding dat in doorsnede ongeveer één meter bedraagt en gemaakt kan worden van bijvoorbeeld een aluminium strip die rond gebogen wordt. Kortom een interessant project waar zich al wat amateurs voor hebben opgegeven. Er zijn dacht ik tien sets printjes beschikbaar dus dat is dan ook het maximum aantal deelnemers. Er zijn nog 8 plaatsen vrij (d.d. 1-4-19, geen mopje HI)

Dan de antenneanalyzer van EU1KY, daar is een afdeling in Friesland (PE1PWF) al druk mee aan de slag en de printjes worden aangeboden op tweedehands naar verluidt. De analyzer is een ding dat kan meten tot ver in het UHF spectrum en het belangrijkste is hierbij de software van de eerder genoemde amateur en natuurlijk het besturings evaluatie board van ST dat bij Farnell te koop is. Dit is voor het najaar of de winter misschien een leuk project.

Voor beide projecten geldt: opgeven bij Bas PH0BAS, via zijn call (at) yahoo.com, onder vermelding van je naam en call. Als er voldoende bouwers zijn kunnen we gaan plannen en dan hoort u wat het kosten gaat en wanneer we kunnen beginnen.